Lody migdałowe
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 300 ml kremówki
- 300 ml mleka
- 100 g zmielonych migdałów
- 1 rozcięta laska wanilii
- 4 żółtka
- 100 g miałkiego cukru
- 3 łyżki stołowe amaretto
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Do rondla wlej kremówkę i mleko. Dosyp mielone migdały. Dorzuć rozciętą laskę wanilii. Doprowadź niemal do wrzenia. Do miski wbij żółtka. Dosyp cukier. Wlej amaretto. Ubij puszystą masę. Dolej gorącą śmietanę z mlekiem, cały czas ubijając. Przelej całość do rondla. Gotuj na małym ogniu mieszając, aż zgęstniej tak, że masa pokryje łyżkę. Wystudź. Mieszaj w maszynce do lodów przez 20-25 min. Zamrażaj 1-2 godzin, aż lody będą gotowe.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
  
                     
                         Jacek Sikora
 Jacek Sikora 
                         
                         
                         
                         David Gaboriaud
 David Gaboriaud  
                         
                         
                         Anna Olson
 Anna Olson 
                         
                         
                        