Masło z orzechów laskowych
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Przygotowanie:
Składniki:3 szklanki orzechów laskowych
½ łyżeczki soli
¾ szklanki oleju o neutralnym smaku
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 190 °C. Orzechy wysypać na blaszkę, wstawić do piekarnika, piec 15 minut. Następnie przesypać je na ściereczkę i pocierając zdjąć skórki. Wrzucić do robota kuchennego. Rozdrobnić, dodać sól. Miksować wlewając olej. Masło przełożyć do słoika, przechowywać w lodówce.
© Annabel Langbein
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         
  
                     
                         Maryla Musidłowska
 Maryla Musidłowska 
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
                         Si King
 Si King 
                         
                         Marta Dymek
 Marta Dymek 
                         Agnieszka Kręglicka
 Agnieszka Kręglicka