Minestrone z pesto

Minestrone z pesto
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Fasolkę zalewamy połową bulionu i zagotowujemy. Cebulę, por, seler, marchew kroimy drobno. Oliwę z oliwek rozgrzewamy na patelni, wrzucamy warzywa, przesmażamy i całość dodajemy do fasoli i dolewamy resztę bulionu. Ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy. Cukinię i pomidory kroimy w kostkę i razem z makaronem wrzucamy do garnka. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy ok. 20-30 minut. Zupę doprawiamy pesto i serwujemy posypaną parmezanem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA