Niskotłuszczowy rosół z azjatyckim twistem

Niskotłuszczowy rosół z azjatyckim twistem
Oceń przepis:
ocen Średnia ocena: 0

Przygotował:

Katarzyna Bosacka

Seria kulinarna:
Bosacka daje radę 3 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 2 udka kurczaka
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 2 cebule
  • kawałek pora
  • kawałek selera
  • 3 grzyby suszone
  • 3-4 łyżki sosu sojowego
  • spory kawałek imbiru
  • 1 łyżka masła
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 1 mała papryczka chili
  • 1 laska cynamonu
  • 2 goździki
  • pieprz
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 5 liści laurowych
  • imbir w proszku
  • szczypta cukru
  • pęczek grubego szczypioru
  • listki świeżej kolendry
  • sok z limonki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Udka kurczaka zalewamy 2 litrami wody. Dodajemy przyprawy, grzyby, por w całości, imbir pokrojony w plastry, papryczkę chili pokrojoną w cienkie plasterki i zaczynamy gotować.

Na patelni na maśle podsmażamy na złoto pokrojone w zapałki warzywa (oprócz pora). Wrzucamy do rosołu. Gotujemy na małym ogniu ok. godziny. Podajemy z makaronem, sokiem z limonki, kawałkami mięsa z kurczaka i posiekanym szczypiorkiem i kolendrą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA