Niskotłuszczowy rosół z azjatyckim twistem
Oceń przepis:
Przygotował:
Katarzyna Bosacka
- Seria kulinarna:
- Bosacka daje radę 3 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 2 udka kurczaka
- 3 marchewki
- 2 pietruszki
- 2 cebule
- kawałek pora
- kawałek selera
- 3 grzyby suszone
- 3-4 łyżki sosu sojowego
- spory kawałek imbiru
- 1 łyżka masła
- 1 gwiazdka anyżu
- 1 mała papryczka chili
- 1 laska cynamonu
- 2 goździki
- pieprz
- 6 ziaren ziela angielskiego
- 5 liści laurowych
- imbir w proszku
- szczypta cukru
- pęczek grubego szczypioru
- listki świeżej kolendry
- sok z limonki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Udka kurczaka zalewamy 2 litrami wody. Dodajemy przyprawy, grzyby, por w całości, imbir pokrojony w plastry, papryczkę chili pokrojoną w cienkie plasterki i zaczynamy gotować.
Na patelni na maśle podsmażamy na złoto pokrojone w zapałki warzywa (oprócz pora). Wrzucamy do rosołu. Gotujemy na małym ogniu ok. godziny. Podajemy z makaronem, sokiem z limonki, kawałkami mięsa z kurczaka i posiekanym szczypiorkiem i kolendrą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W