Penne z rukolą i oliwkami
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Kucharskiego pomysł na kuchnię
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 400 g makaronu penne, bezglutenowego
- 5-6 łyżek oliwy z oliwek
- 1 czerwona cebula, pokrojona w piórka
- 6 ząbków czosnku, drobno posiekanych
- 1 gałązka rozmarynu
- 10-15 czarnych oliwek bez pestek, przekrojonych na połówki
- około 250 g rukoli
- sól i pieprz
- połówka cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie na oliwie z oliwek podsmażyć cebulę i czosnek. Jak się zeszklą, dodać posiekaną gałązkę rozmarynu i oliwki. Podsmażyć przez chwilę, dodać rukolę. Podsmażyć przez około 1 minuty. Dodać odcedzony makaron. Przesmażyć całość około 3-4 minut. Doprawić solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Makarony, kluski
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
  
                     
                         
                         Jamie  Oliver
 Jamie  Oliver 
                         
                         Adam Chrząstowski
 Adam Chrząstowski 
                         David Gaboriaud
 David Gaboriaud  
                         Maryla Musidłowska
 Maryla Musidłowska 
                         
                         
                         
                         
                        