Pikantny sorbet truskawkowy

Pikantny sorbet truskawkowy
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.122)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Truskawki i cukier zmiksować na puree blenderem ręcznym lub robotem kuchennym. Dodać sok z cytryny, sól, ostry sos i zmiksować na bardzo gładką masę. Mrozić w maszynce do robienia lodów postępując wg wskazówek producenta.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA