Pikantny sorbet truskawkowy

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.122)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 6 szklanek świeżych i dojrzałych truskawek
- bez szypułek
- 1 szklanka cukru
- sok z 1 cytryny
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki ulubionego ostrego sosu
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Truskawki i cukier zmiksować na puree blenderem ręcznym lub robotem kuchennym. Dodać sok z cytryny, sól, ostry sos i zmiksować na bardzo gładką masę. Mrozić w maszynce do robienia lodów postępując wg wskazówek producenta.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W