Policzki dorsza
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
- Mitch i Matt idą na ryby
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 200 g policzków dorsza
- 2 cm kawałek imbiru
- pokrojony w słupki
- 1 papryczka chili
- pokrojona w cienkie plasterki
- 1 dymka
- pokrojona w krążki
- ok. 50 ml wina ryżowego
- 2 łyżeczki ciemnego sosu sojowego
- 3 łyżki wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Policzki dorsza oczyścić. Dorsza, imbir, chili i dymkę przełożyć na papier do pieczenia ułożony na folii aluminiowej i delikatnie wymieszać. Zwinąć rogi papieru razem z folią tak, by nadać mu kształt miseczki. Następnie dodać sos sojowy, wino ryżowe oraz wodę. Brzegi papieru wraz z folią zwinąć tak, by uformować szczelną paczuszkę. Piec przez 20 minut w temperaturze 200° C.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Jacek Sikora
 Jacek Sikora 
                         
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
                         
                         
                         
                         
                         Wojciech Modest  Amaro
 Wojciech Modest  Amaro 
                         Adam Chrząstowski
 Adam Chrząstowski 
                         
                         
                        