Pomidory z szalotką i cefalem
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
- Doskonałe trio (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:200 g fileta z cefala ze skórą
150 g drobnej soli morskiej
450 g dużych pomidorów (słodkich i pachnących)
1 mała szalotka albo czerwona cebula (drobno posiekana)
ocet jabłkowy do smaku
2 gałązki tymianku (same listki)
oliwa extra vergine
sól i świeżo mielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Wysypać połowę soli na drewnianą deskę. Rozsypać sól w taki sposób, żeby ryba się zmieściła. Położyć rybę na soli skórą w dół. Posypać wierzch ryby pozostałą solą i odstawić na 45 min albo 1 godz. Wyjąć rybę z soli, porządnie opłukać i osuszyć ściereczką. Usunąć gniazda nasienne z pomidorów. Posiekać pomidory na drobne kawałki. Drobno posiekać cebulę. Wymieszać posiekane pomidory z cebulą oraz kawałkami ryby. Skropić oliwą i octem jabłkowym. Spróbować i doprawić do smaku. Można dodać sporo pieprzu. Posypać liśćmi tymianku i podawać.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Dania z ryb
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Agnieszka Kręglicka
 Agnieszka Kręglicka 
                         David Gaboriaud
 David Gaboriaud  
                         
                         Si King
 Si King 
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
                         Bartosz Lisek
 Bartosz Lisek