Smażone filety z dorady podane z gnocchi

Smażone filety z dorady podane z gnocchi
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.70

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rozgryza Chorwację (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia chorwacka

Składniki:

  • 4 małe filety z dorady
  • dobra oliwa z oliwek
  • 1 opakowanie gnocchi
20 dag pomidorków koktajlowych
  • 3 posiekane małe cebulki dymki
  • 4 ząbki zmiażdżonego czosnku
  • ½ marchewki
  • kilka gałązek rozmarynu
  • białe wino

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Pomidorki pokrój na pół i wrzuć do rondla. Dodaj posiekaną cebulkę oraz czosnek i oliwę. Dorzuć marchewkę posiekaną w kosteczkę. Smaż około 10 minut, aż warzywa zmiękną.

Dodaj obgotowane gnocchi, rozmaryn i białe wino. Duś, aż powstanie piękny aksamitny sos. Na końcu dodaj słodko-gorzką konfiturę z kumkwata – opcjonalnie.

Rybę obtocz w mące i obsmaż na rumiany kolor. Serwuj z gnocchi w sosie.

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA