Smażone filety z dorady podane z gnocchi
   
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
 - Jakubiak rozgryza Chorwację (odc. 5)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Dania z ryb
 - Kuchnia świata:
 - Kuchnia chorwacka
 
Składniki:
- 4 małe filety z dorady
 - dobra oliwa z oliwek
 - 1 opakowanie gnocchi
 
20 dag pomidorków koktajlowych
- 3 posiekane małe cebulki dymki
 - 4 ząbki zmiażdżonego czosnku
 - ½ marchewki
 - kilka gałązek rozmarynu
 - białe wino
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pomidorki pokrój na pół i wrzuć do rondla. Dodaj posiekaną cebulkę oraz czosnek i oliwę. Dorzuć marchewkę posiekaną w kosteczkę. Smaż około 10 minut, aż warzywa zmiękną.
Dodaj obgotowane gnocchi, rozmaryn i białe wino. Duś, aż powstanie piękny aksamitny sos. Na końcu dodaj słodko-gorzką konfiturę z kumkwata – opcjonalnie.
Rybę obtocz w mące i obsmaż na rumiany kolor. Serwuj z gnocchi w sosie.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Kuchnia chorwacka
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W