Tatar z ryb morskich podany ze szparagami

Tatar z ryb morskich podany ze szparagami
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.50

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rozgryza Chorwację (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia chorwacka

Składniki:

  • 2 filety z okonia morskiego
  • 2 filety z dorady
  • ½ szklanki jogurtu
  • sok z 1,5 limonki
  • 1 papryczka chili
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • oliwa
  • kawałek surowego ogórka
kilka szparagów
  • boczek wędzony (bekon)
  • ulubiony ser żółty o delikatnym smaku.

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W misce wymieszaj jogurt z limonką i dodaj posiekaną drobno papryczkę oraz szczypior. Ogórka obierz po czym pozbaw go nasion, posiekaj w drobną kosteczkę i dorzuć do reszty składników.

Rybę umyj i oczyść ze skóry, ale skórę odłóż i pozostaw. Mięso posiekaj w drobną kostkę i dodaj do marynaty. Trzymaj około 15 min, aż mięso się zetnie i lekko zmieni kolor.

Skóry oczyść z łusek i usmaż na małej ilości oliwy, aż powstaną chipsy.

Plaster bekonu obsyp startym serem i zawiń w to po 2 szparagi. Obsmaż, aż bekon będzie chrupiący, a ser się roztopi. Podawaj obok marynowanej ryby.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA