Popovery
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
- Martha piecze (odc. 13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- ciepłe masło do posmarowania formy
- 1 ½ miarki mąki
- 1 ½ miarki mleka
- 1 ½ łyżeczki soli
- 3 duże jajka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Rozgrzać piekarnik do 220 stopni C. Obficie wysmarować masłem formę na 6 popoverów. Odstawić. W średniej misce wymieszać mąkę, mleko i sól. Dodać pojedynczo jajka. Wymieszać. Mogą pozostać grudki. Nie mieszać zbyt długo. Nalać ciasto do przygotowanych foremek. Wstawić formę do piekarnika i piec przez 20 minut. Zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec aż popovery wyrosną i zyskają złocisty kolor, przez 20 minut. Wyjąć popovery z form i natychmiast podawać.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Jacek Sikora
 Jacek Sikora 
                         Malka Kafka
 Malka Kafka 
                         
                         
                         Adam Chrząstowski
 Adam Chrząstowski 
                         Anna Olson
 Anna Olson Julie Andrieu
 Julie Andrieu 
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
                         David Gaboriaud
 David Gaboriaud  
                         Tomasz Deker
 Tomasz Deker 
                         
                        