Cantuccini
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Deker
- Seria kulinarna:
- Desery Dekera 2 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- (na 20-30 sztuk)
- 300 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 170 g cukru
- 3 średnie jajka
- 1 żółtko
- 100 g grubo siekanych migdałów
- 50 g mączki migdałowej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mąkę, mączkę migdałową i proszek do pieczenia przesiej.
Jajka z żółtkami i cukrem delikatnie wymieszaj, dodaj sypkie składniki, wyrób ciasto. Dodaj migdały.
Z ciasta uformuj dwa wałki i ułóż je na blaszce oprószonej mąką.
Piecz w temp. 175 stopni C około 25 min, aż staną się złotobrązowe.
Po wystudzeniu pokrój je na skośne kromki o grubosci ok. 12 mm. Ułóż je na płasko na blaszce i podpiecz w piekarniku, aż będą chrupiace. Odwracaj podczas podpiekania.
Jajka z żółtkami i cukrem delikatnie wymieszaj, dodaj sypkie składniki, wyrób ciasto. Dodaj migdały.
Z ciasta uformuj dwa wałki i ułóż je na blaszce oprószonej mąką.
Piecz w temp. 175 stopni C około 25 min, aż staną się złotobrązowe.
Po wystudzeniu pokrój je na skośne kromki o grubosci ok. 12 mm. Ułóż je na płasko na blaszce i podpiecz w piekarniku, aż będą chrupiace. Odwracaj podczas podpiekania.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W