Roladki z tuńczykiem i oliwkami

Roladki z tuńczykiem i oliwkami
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA
Trudność:
łatwe

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Paprykę i cebulę kroimy na większe kawałki i wraz z oliwkami i drobno poszatkowaną papryczką wrzucamy do malaksera. Tuńczyka rozdrabniamy dodajemy do warzyw. Doprawiamy wszystko, dodajemy majonez i miksujemy chwilę. Dodajemy listki tymianku i mieszamy. Gotową masa smarujemy placki tortilli i zwijamy je w rulon, ściśle zwijając w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na min. 3 godziny, żeby placki zmiękły. Kroimy i serwujemy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA