Ryba w całości z grilla i balijski sambal z trawy cytrynowej i szalotek

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Rick Stein na Dalekim Wschodzie (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia lankijska
Składniki:
- 4 x 350 g ryby (lucjan
- okoń albo morlesz)
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Rozetnij brzuch jednej ryby aż do ogona. Rozetnij głowę niemal na pół, od pyska. Rozłóż i rozpłaszcz, dociskając wzdłuż kręgosłupa, aby wnętrze ryby dotykało deski. Tak przygotuj wszystkie sztuki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Kuchnia lankijska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W