Ryba w całości z grilla i balijski sambal z trawy cytrynowej i szalotek

Ryba w całości z grilla i balijski sambal z trawy cytrynowej i szalotek
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.70
Seria kulinarna:
Rick Stein na Dalekim Wschodzie (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia lankijska

Składniki:

  • 4 x 350 g ryby (lucjan
  • okoń albo morlesz)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozetnij brzuch jednej ryby aż do ogona. Rozetnij głowę niemal na pół, od pyska. Rozłóż i rozpłaszcz, dociskając wzdłuż kręgosłupa, aby wnętrze ryby dotykało deski. Tak przygotuj wszystkie sztuki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Kuchnia lankijska

OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA