Sałatka cezara

Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- główka sałaty rzymskiej
- 50g parmezanu (25g startego
- reszta w wiórkach)
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Do robota kuchennego wrzuć majonez, filety z sardeli, kapary, rozgniecione ząbki czosnku, musztardę. Wlej nieco sosu worcester i tabasco oraz sok z cytryny. Zmiksuj.
Liście sałaty porwij na kawałki wielkości kęsa. Polej dressingiem. Dosyp 25g startego parmezanu. Wymieszaj. Z reszty sera zrób wiórki. Przełóż sałatę do miseczki. Posyp wiórkami z parmezanu.
Liście sałaty porwij na kawałki wielkości kęsa. Polej dressingiem. Dosyp 25g startego parmezanu. Wymieszaj. Z reszty sera zrób wiórki. Przełóż sałatę do miseczki. Posyp wiórkami z parmezanu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W