Tatar ze smażonego tuńczyka i wasabi crème fraîche
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
- Przyjęcie u Rocco
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Ilość osób:
- 10
Przygotowanie:
Składniki tuńczyka:
1 porcja tuńczyka, nadającego się na sushi
czarne nasiona sezamu
skórka z 1 limonki
1 łyżeczka tartego imbiru
szczypta soli
3 łyżki oleju arachidowego
chrupki ryżowe
dymka (do przybrania)
Składniki wasabi crème fraiche:
1-2 łyżeczki wasabi (zależy, jak ostry ma być sos)
3 łyżki crème fraiche
Przygotowanie ryby:
W misce wymieszaj ziarna sezamu, skórkę limonki, imbir i sól. Odstaw na bok. Pokrój tuńczyka w 1,5 cm plastry i obtocz w posypce. Rozgrzej olej na dużej patelni na silnym ogniu. Gdy olej zacznie wrzeć, szybko obsmaż rybę po obu stronach, przewracając, gdy tylko nabierze koloru, czyli kilka sekund po każdej stronie. Zdejmij z patelni i schowaj do lodówki.
Przygotowanie wasabi crème fraiche:
Wymieszaj wasabi i crème fraiche. Spróbuj, w razie potrzeby dodaj wasabi. Przykryj i włóż do lodówki.
Podanie:
Posmaruj chrupki ryżowe niewielką ilością sosu. Pokrój rybę w 0,5 cm plasterki i ułóż na chrupkach. Na wierzch daj odrobinę sosu. Przybierz posiekaną dymką.
© 2012 Nicole Straight
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Dania z ryb
Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
                         Andrzej Polan
 Andrzej Polan 
                         Brygida Kosel
 Brygida Kosel 
                         
                         
                         Agnieszka Kręglicka
 Agnieszka Kręglicka 
                         David Gaboriaud
 David Gaboriaud  
                         
                         
                         Laura Calder
 Laura Calder 
                         Gieno Mientkiewicz
 Gieno Mientkiewicz 
                        