Zimna zupa pomidorowo-maślankowa

Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 23)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 1 litr soku pomidorowego
- 2 szklanki maślanki
- 2 łyżki świeżego soku z limonki
- 2 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku
- ¼ łyżeczki sosu worcestershire
- 8 kropli pikantnego sosu
- np. tabasco
- ¾ łyżeczki soli
- ⅛ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
- ¾ szklanki rukoli
- posiekanej
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Połączyć i wymieszać wszystkie składniki oprócz rukoli. Przykryć, wstawić do lodówki co najmniej na godzinę lub na noc. Ponownie zamieszać. Wrzucić rukolę. Podawać lub wlać do termosu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W