Zupa z serem i gruszką
Oceń przepis:
Przygotował:
Kinga Paruzel
- Seria kulinarna:
- Z.U.P.A. (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 150 g sera pleśniowego
- 1,5 l bulionu drobiowego
- 3 średnie gruszki
- 2 łodygi selera naciowego
- sok z połowy cytryny
- 1 łyżka śmietany 18%
- 1 szklanka wody
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Gruszki obierz, usuń z nich gniazda nasienne, a następnie pokrój gruszki i wrzuć do garnka. Pokrój również seler naciowy i dodaj do gruszek. Wszystko podlej odrobiną wody i zagotuj. Kiedy wszystkie składniki będą miękkie, zblenduj je na gładką masę. Całość zalej wcześniej przygotowanym bulionem drobiowym i gotuj na małym ogniu. Ser pleśniowy pokrój w kostkę i dodaj do zupy, poczekaj chwilę aż się rozpuści. Dopraw solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Na koniec dodaj łyżkę kwaśnej śmietany, cały czas gotując zupę na małym ogniu. Podawaj z kawałkami sera pleśniowego i listkami selera naciowego.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W