Oglądaj  jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź
                        
Anthony Bourdain: Bez rezerwacji 4
(Anthony Bourdain: No Reservations 4), serial dokumentalny, USA, 2008, 20 x 45'
Anthony Bourdain, smakosz, podróżnik i poszukiwacz przygód kolejny raz wyrusza w świat, aby poznać smaki i zapachy serwowane przez kuchnie różnych zakątków globu. W swoim programie odwiedza różne miejsca, które zawarł w swoim planie podróży i nie waha się próbować żadnych, nawet najbardziej wymyślnych lokalnych przysmaków.
Swoją podróż rozpoczyna w Kanadzie, w Vancouver, potem na krótki czas wakacji wraca do domu, do Nowego 
Jorku, gdzie razem z rodziną brata obchodzi Boże Narodzenie. Kolejnym przystankiem w jego podróży jest Nowy 
Orlean, miasto znane ze swojego zamiłowania do dobrego jedzenia, muzyki i życia, okrutnie doświadczone przez 
huragan Katrina. Anthony chce sprawdzić, jakie piętno huragan odcisnął na tym pięknym i spektakularnym 
mieście. Dalsza droga prowadzi gospodarza programu na Wyspy Brytyjskie, gdzie poznaje tajniki angielskiej i 
szkockiej kuchni. Potem trasa wiedzie przez Grecję i Rumunię, które okazują się smakowitym doświadczeniem.
Z Europy Bourdain wraca przez ocean, żeby sprawdzić jak ludzie żyją i oczywiście jedzą na Jamajce i zaraz 
potem rusza na Hawaje. A to dopiero połowa podróży... W kolejnych odcinkach odwiedza Laos, Tokio, Urugwaj, 
Columbię, Hiszpanie i Egipt i wiele innych miejsc.
Anthony'ego z miejsca na miejsce popycha ciekawość świata, chęć poznania różnych kultur i ludzi, a nade 
wszystko chęć poznania sekretów kulinarnych regionów, które odwiedza.
Tony Bourdain (ur. 1956) - absolwent CIA (Culinary Institute of America), przeszedł wszystkie szczeble kariery 
kucharskiej, od pomywacza do szefa kuchni w znakomitej nowojorskiej restauracji "Brasserie Les Halles". Jest 
autorem kryminałów oraz książek kulinarnych i "kuchennych", czyli ukazujących pracę w kuchni od kuchni (m.in. 
Bone in the Throat, Gone Bamboo, Typhoid Mary, Cook's Tour: In Search of the Perfect Meal, Anthony 
Bourdain's Les Halles Cookbook, The Nasty Bits). Książka "Kill Grill. Restauracja od kuchni" została wydana w 23 
krajach i stałą się światowym bestsellerem. Jego teksty publikował m.in. "New York Times", "The Times", 
"Observer", "Independent". Bourdain, oprócz programu "Anthony Bourdain: bez rezerwacji", znany jest też z 
serii "Podróż kucharza" która już gościła na antenie Kuchni.tv.
www.anthonybourdain.net/
- Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
   
                                    
                     Anthony Bourdain
 Anthony Bourdain 
                         
                         
                         
                         
                        