Ananas smażony z rumem

Ananas smażony z rumem
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.20
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na dużej patelni na średnio-mocnym ogniu roztop masło z cukrem. Gdy się połączą i będą bulgotały, dosyp gałkę muszkatołową i dołóż plastry ananasa. Smaż przez kilka minut po obu stornach, żeby nabrały brązowego koloru i smaku. Zdejmij na chwilę patelnię z ognia i wlej rum. Przechyl od siebie i przysuń do płomienia, żeby alkohol się zapalił. Możesz też przystawić do płynu zapaloną zapałkę. Zachowaj ostrożność. Gdy płomień zgaśnie, zdejmij patelnię z ognia i natychmiast podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA