Bagietka z masłem ziołowym

Bagietka z masłem ziołowym
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 28)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Nagrzać piekarnik do 190° C. Wymieszać masło z ziołami. Ponacinać bagietkę do ¾ wysokości, uważając, aby nie przekroić jej całkowicie. Włożyć w każde nacięcie porcję masła, trochę je rozsmarować. Zawinąć bagietkę w folię aluminiową i piec 15 - 20 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA