Bagietka z masłem ziołowym

Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 28)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 225 g miękkiego masła
- kilka łyżeczek posiekanej świeżej pietruszki
- kilka łyżeczek posiekanego świeżego oregano
- gruboziarnista sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- 1 bagietka
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Nagrzać piekarnik do 190° C. Wymieszać masło z ziołami. Ponacinać bagietkę do ¾ wysokości, uważając, aby nie przekroić jej całkowicie. Włożyć w każde nacięcie porcję masła, trochę je rozsmarować. Zawinąć bagietkę w folię aluminiową i piec 15 - 20 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W