Banoffee

Oceń przepis:
Przygotował:
Sugarlady Agata Stankiewicz
- Seria kulinarna:
- Słodka jak Sugar 3 (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- Karmel:
- 150 g cukru
- 120 g śmietanki 30%
- 70 g masła
- szczypta soli
Krem:
- 500 ml śmietanki 36%
- 2 łyżki cukru pudru
Dodatkowo:
- 200 g ciasteczek owsianych
- 4 dojrzałe banany
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na patelni umieść cukier. Skarmielizuj go. Dodaj masło, a na sam koniec śmietankę i sól. Przestudź.
Banany pokrój w plasterki. Śmietankę ubij z cukrem pudrem na sztywno. Ciasteczka pokrusz. Na dnie pucharka umieść ciasteczka, następne banany. Zalej je karmelem. Wyszprycuj bitą śmietanę. Znowu ciasteczka, banany, karmel i bita śmietana. Udekoruj wedle uznania.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W