Banoffee
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Sugarlady Agata Stankiewicz

Seria kulinarna:
Słodka jak Sugar 3 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • Karmel:
  • 150 g cukru
  • 120 g śmietanki 30%
  • 70 g masła
  • szczypta soli
Krem:
  • 500 ml śmietanki 36%
  • 2 łyżki cukru pudru
Dodatkowo:
  • 200 g ciasteczek owsianych
  • 4 dojrzałe banany

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na patelni umieść cukier. Skarmielizuj go. Dodaj masło, a na sam koniec śmietankę i sól. Przestudź.

Banany pokrój w plasterki. Śmietankę ubij z cukrem pudrem na sztywno. Ciasteczka pokrusz. Na dnie pucharka umieść ciasteczka, następne banany. Zalej je karmelem. Wyszprycuj bitą śmietanę. Znowu ciasteczka, banany, karmel i bita śmietana. Udekoruj wedle uznania.

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA