Błyskawiczny majonez
Oceń przepis:
                        Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
 - Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 5)
 - Rodzaj dania:
 - Sosy, kremy, pasty
 
Przygotowanie:
Składniki:2 jajka
3 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy Dijon
½ łyżeczki soli
szczypta białego pieprzu
1 ¼ szklanki oleju o naturalnym smaku
Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieścić w wysokim naczyniu i zmiksować blenderem ręcznym typu „żyrafa”. Majonez ubijany w ten sposób w robocie kuchennym nie wyjdzie, konieczna jest moc i szybkość blendera ręcznego. Aby majonez był gęstszy należy dodać więcej oleju. Jeśli ma być rzadszy można go rozcieńczyć odrobiną gorącej wody. Przechowywać w lodówce do dwóch tygodni.
© Annabel Langbein
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W