Czekoladowo-kokosowa krajanka
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
- Pyszne weekendy Billa (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 20
Składniki:
- 100 g masła
- 250 g wiórków kokosowych
- 220 g cukru
- 2 lekko ubite jajka
- 150 g posiekanej gorzkiej czekolady dobrej jakości
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wyłóż formę o wymiarach 20 x 30 cm papierem do pieczenia. W małym rondlu rozpuść masło i odstaw, by ostygło. W dużej misce połącz wiórki kokosowe z cukrem. Dodaj rozpuszczone masło i lekko ubite jajka. Wymieszaj. Na koniec dodaj czekoladę. Wyłóż miksturę do formy. Lekko ugnieć i piecz 20 minut lub do czasu, gdy stężeje. Po wyjęciu z piekarnika studź krajankę 5 minut. Pokrój w prostokąty i przełóż je na kratkę do studzenia ciast.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Desery
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Andrzej Polan
 Andrzej Polan 
                         Agnieszka Kręglicka
 Agnieszka Kręglicka 
                         Tomasz Deker
 Tomasz Deker 
                         
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
                         Marta Dymek
 Marta Dymek 
                         
                         
                         
                         
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
                        