Składniki:
- 2 filiżanki soku jabłkowego
- 2 i pół łyżki agaru
- szczypta soli morskiej
- posiekane mango
- półtorej filiżanki malin
- 125 g jedwabistego tofu
- łyżka syropu z agawy
- łyżeczka ekstraktu waniliowego
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Sok wymieszać w rondelku z agarem i solą. Gotować przez 10 minut na małym ogniu. Filiżankę malin i tofu umieścić w oddzielnych naczyniach i do każdego wlać 1/3 zagęszczonego soku jabłkowego. Do tofu dodać syrop z agawy i ekstrakt waniliowy. Oddzielnie zmiksować tofu z dodatkami oraz maliny. Do owocowego puree wsypać resztę malin. W małych szklaneczkach układać na przemian warstwy masy jabłkowej, tofu i malin.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W