Deser słodki finish - Łukasz Toczek
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: Łakocie z Bożeną Sikoń
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Przygotowanie:
Biszkopt Migdałowy:6 białek
50 g cukru
150 g mąki migdałowej
Mus czekoladowy:
100 ml śmietany 36%
100 g czekolady
2 g żelatyny
Prażynki:
2 łyżki prażynek
1 łyżka pasty orzechowej
1 łyżka czekolady
Przygotowanie:
Biszkopt:
Białka ubijamy z cukrem łączymy z mąką i pieczemy 20 min w temperaturze 180 C.
Mus:
Śmietanę ubijamy, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy z namoczoną w wodzie i odciśniętą żelatyną. Wszystko razem łączymy delikatnie mieszając.
Prażynki:
2 łyżki prażynek mieszamy z pastą orzechową i łyżką rozpuszczonej czekolady. Mrozimy.
Biszkopt, prażynki i mus wykładamy na talerz i dekorujemy według własnej inwencji.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Desery
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
                         Jacek Sikora
 Jacek Sikora 
                         Agata Jędraszczak
 Agata Jędraszczak 
                         Bożena Sikoń
 Bożena Sikoń 
                         Jan i Jakub   Kuroniowie
 Jan i Jakub   Kuroniowie 
                         Dave  Myers
 Dave  Myers