Domowy makaron z sosem z kaparów, rukwi i orzeszków piniowych
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
Składniki:
- garść rukwi wodnej
- łyżeczka skórki z cytryny
Makaron:
- szklanka mąki
- 2 jajka
- 2 szczypty soli
- 4 liście świeżego lubczyku
Sos:
- główka upieczonego czosnku
- 3 łyżki oliwy
- łyżka kaparów
- 2 łyżki orzeszków piniowych
- 8 pomidorków cherry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Z mąki i jaj przygotuj makaron. Dodaj sól i lubczyk do smaku. Makaron oprósz mąką i gotuj ok. 5 minut.
Na patelnię wlej oliwę, dodaj kapary, orzechy i smaż.
Gdy makaron się ugotuje, przełóż go na patelnię do sosu. Dodaj pomidorki, pieprz i rukiew. Danie przełóż na talerz i posyp skórką z cytryny.
Na patelnię wlej oliwę, dodaj kapary, orzechy i smaż.
Gdy makaron się ugotuje, przełóż go na patelnię do sosu. Dodaj pomidorki, pieprz i rukiew. Danie przełóż na talerz i posyp skórką z cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W