Filety z żabnicy smażone na boczku z grillowanymi warzywami i sosem jogurtowym
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 4 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia bałkańska
Składniki:
- 2 filety z żabnicy (oczyszczone)
- 1 bakłażan pokrojony w cienkie podłużne plastry
- 1 cukinia pokrojona w cienkie podłużne plastry
- 1 papryka pokrojona w cienkie podłużne plastry
- 100 ml jogurtu
- 50 g boczku
- kilka listków mięty
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz – do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Warzywa dopraw solą i oliwą z oliwek i grilluj na patelni grillowej lub upiecz w piekarniku.
Posiekaj liście mięty i wymieszaj je z jogurtem. Dopraw jogurt solą, pieprzem i łyżką oliwy z oliwek. Odstaw, aby smaki się przegryzły.
Pokrój boczek w zapałki i podsmaż je na patelni, aż będą chrupkie i złociste. Przełóż do jakiegoś naczynia i na tej samej patelni podsmaż filety z żabnicy 2 minuty z każdej strony.
Serwuj filety żabnicy z warzywami oraz sosem jogurtowym.
Posiekaj liście mięty i wymieszaj je z jogurtem. Dopraw jogurt solą, pieprzem i łyżką oliwy z oliwek. Odstaw, aby smaki się przegryzły.
Pokrój boczek w zapałki i podsmaż je na patelni, aż będą chrupkie i złociste. Przełóż do jakiegoś naczynia i na tej samej patelni podsmaż filety z żabnicy 2 minuty z każdej strony.
Serwuj filety żabnicy z warzywami oraz sosem jogurtowym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia bałkańska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W