Gravad z łososia

Gravad z łososia
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka

Składniki:

  • 700 g fileta z łososia
Składniki smakowe:
  • 1 burak, grubo starty
  • 1-1½ łyżki soli morskiej
  • ½ łyżki cukru trzcinowego
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • ½ pęczka koperku, posiekanego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszaj w misce wszystkie składniki smakowe. Rozsmaruj równomiernie na powierzchni ryby. Owiń naczynie folią spożywczą. Wstaw na noc do lodówki.

Usuń składniki smakowe wilgotnym ręcznikiem papierowym. Pokrój na cienkie plastry.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA