Gruszki z szafranem
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 6 twardych gruszek
- szczypta szafranu
- 2 filiżanki cukru
- 2 strączki kardamonu
- kora cynamonowa
- 4 kulki ziela angielskiego
- anyż gwiazdkowy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Gruszko obrać zostawiając ogonek. Usunąć gniazda nasienne. Wszystkie składniki umieścić w rondelku. Wlać tyle wody, żeby gruszki były zakryte. Gotować do miękkości, a następnie ostudzić w syropie. Wyjąć gruszki i zredukować płyn, aż powstanie gęsty sos.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Jola Słoma
 Jola Słoma 
                         Jacek Sikora
 Jacek Sikora 
                         
                         
                         
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka