Hummus z surowej marchwi

Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pasty do chleba
- Ilość osób:
- 3
Składniki:
- 5 szklanek startej marchwi
- 2 ząbki czosnku, grubo posiekanego
- ½ szklanki zblanszowanych migdałów
- ½ szklanki tahini
- ¼ szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia
- ½ szklanki soku z pomarańczy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżeczki mielonego kuminu
- 2 łyżeczki wędzonej papryki
- 2 łyżeczki soli
- mielony, czarny pieprz, do smaku
- 2 łyżki posiekanych listków kolendry
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieścić w robocie kuchennym i zmiksować na w miarę gładką, łatwą do smarowania pastę. Doprawić do smaku. Można rozrzedzić oliwą lub wodą. Przełożyć do słoika. Można przechowywać do pięciu dni.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W