Kotlety jagnięce z puree z topinamburów

Kotlety jagnięce z puree z topinamburów
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Manic Organic (odc. 10)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
4

Składniki:

  • oliwa aromatyzowana miętą:
  • 1 szklanka oliwy lub neutralnego w smaku oleju (np. słonecznikowego
  • canola)
  • ½ szklanki liści świeżej mięty

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Oliwa aromatyzowana miętą:
Miętę opłukać, zblanszować przez 5 sekund we wrzątku i natychmiast włożyć do wody z kostkami lodu. Osuszyć i umieścić w mikserze. Wlać do miksera oliwę i starannie zmiksować. Powstały płyn zlać do słoika i wstawić na co najmniej kilka godzin do lodówki. Przecedzić przez gazę lub papierowy ręcznik.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA