Kreolski sos tatarski
Oceń przepis:
                        Przygotował:
Emeril Lagasse
- Seria kulinarna:
 - Esencja smaku Emerila (odc. 3)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Sosy, kremy, pasty
 - Kuchnia świata:
 - Kuchnia kreolska
 - Ilość osób:
 - 1
 
Przygotowanie:
Składniki1 jajko
1 łyżka posiekanego czosnku
2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
2 łyżki posiekanej dymki
1 szklanka oliwy z oliwek
1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
1 łyżka musztardy kreolskiej lub musztardy pełnoziarnistej
1 łyżeczka soli
Przygotowanie
Jajko, czosnek, sok z cytryny, natkę pietruszki i dymkę przełóż do malaksera i miksuj przez 15 sekund. Do zmiksowanego sosu powoli dolewaj oliwy z oliwek jednocześnie wszystko ze sobą miksując. Dodaj pieprzu kajeńskiego, musztardy, soli i ponownie bardzo delikatnie zmiksuj.
Przygotowany w ten sposób sos przykryj i odstaw na 1 godzinę do lodówki. Zużyj w ciągu 24 godzin.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Kuchnia kreolska
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W