łosoś bloody mary

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.73)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 szklanka soku pomidorowego
- 60 ml wódki
- 1 łyżeczka chrzanu
- kilka kropli sosu Worcestershire
- 2 łyżki soku z cytryny
- łyżka oliwy z oliwek
- 1 łodyga selera naciowego
- posiekana
- 2 filety z łososia
- każdy po 200 g
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Na płaską patelnię wlać sok pomidorowy, wódkę, sos Worcestershire, sok z cytryny, oliwę z oliwek, dodać chrzan i seler naciowy. Gotować na wolnym ogniu, włożyć filety z łososia. Patelnię przykryć szczelną pokrywką i dusić ok. 10-12 minut, aż łosoś będzie ugotowany. Podawać z miętowym pure z groszku (patrz: oddzielny przepis).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W