łosoś bloody mary

łosoś bloody mary
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.73)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Na płaską patelnię wlać sok pomidorowy, wódkę, sos Worcestershire, sok z cytryny, oliwę z oliwek, dodać chrzan i seler naciowy. Gotować na wolnym ogniu, włożyć filety z łososia. Patelnię przykryć szczelną pokrywką i dusić ok. 10-12 minut, aż łosoś będzie ugotowany. Podawać z miętowym pure z groszku (patrz: oddzielny przepis).

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA