Łosoś z majonezem ziołowym

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mitch i Matt idą na ryby
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 filety z łososia
- po ok. 130g
- 50 ml białego wina
- 1 liść laurowy
- garść liści estragonu
- garść liści i łodyg natki pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Przygotuj majonez. Wymieszaj żółtka, musztardę i ocet, a następnie, cały czas mieszając trzepaczką, dodaj wąską strużką olej. Ubijaj, aż zgęstnieje. Dodaj zioła i sok z cytryny. Do rondelka wlej 200 ml wody, dodaj wino, liść laurowy, estragon i natkę. Dodaj rybę i gotuj na wolnym ogniu przez jakieś 3-4 minuty, aż ryba będzie gotowa. Podawaj z majonezem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W