Miętowa limoniada

Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
Składniki:
- 1½ szklanki cukru
- 2½ szklanki wody
- 1 pęczek świeżej mięty (około ¾ szklanki) i kilka listków do przybrania
- 1 szklanka świeżego soku z limonki
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Zagotuj na średnim ogniu wodę z cukrem i miętą. Zdejmij naczynie z ognia, przecedź płyn i odstaw do ostygnięcia. Przed podaniem wymieszaj syrop z sokiem z limonki i podawaj w szklankach z lodem, przybranych świeżą miętą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W