Musli

Musli
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 20)
Trudność:
łatwe

Przygotowanie:



Składniki:
4 filiżanki organicznych płatków owsianych
filiżanka posiekanych migdałów
filiżanka ziaren sezamu
filiżanka pestek słonecznika
filiżanka pestek dyni
łyżka cynamonu
pół filiżanki mąki orkiszowej
pół filiżanki tłuszczu Omega albo oleju słonecznikowego
pół filiżanki syropu klonowego albo z agawy
filiżanka rodzynek sułtańskich

Przygotowanie:
Suche składniki (poza rodzynkami) wymieszać w dużej misce. Dodać syrop połączony z tłuszczem. Mieszankę rozłożyć na blasze i piec w temperaturze 180°C, aż zmieni kolor na złocisty. Po ostudzeniu dodać rodzynki. Przechowywać w szczelnym pojemniku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA