Kuskus z kurczakiem i bakaliami

Kuskus z kurczakiem i bakaliami
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 2 (odc. 16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Przygotuj sos – wymieszaj miód, sok z cytryny, imbir, daktyle i rodzynki, dopraw solą.
Podsmaż części kurczaka na oliwie na mocnym ogniu przez kilka minut tak, by stały się złociste. Następnie wlej rum i podpal. Wlej sos, wymieszaj, dodaj prażonych migdałów, cynamon i łyżkę przypraw. Wymieszaj wszystko i wlej rosół (lub wodę) tak, by pokrył resztę składników. Duś na wolnym ogniu pod przykrywką przez 45-50 minut. Można dolać rosołu lub wody, gdy zajdzie potrzeba.
Serwuj kurczaka z kuskusem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA