Pieczone warzywa

Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 1 pęczek małych marchewek
- umytych i obranych
- 4 buraki średniej wielkości
- umyte
- przycięte i pokrojone na ćwiartki
- 225 g małych brązowych pieczarek
- oczyszczonych
- 5 szalotek
- obranych i podzielonych na pół
- ¼ szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia
- 1 łyżka gruboziarnistej soli
- grubo zmielony czarny pieprz
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Nagrzać piekarnik do 200° C. Ułożyć warzywa na blasze, każdy rodzaj oddzielnie. Polać oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Piec 25 - 30 minut, aż warzywa będą miękkie i lekko się przypieką. Ułożyć na półmisku i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W