Krewetki tygrysie z żółtą fasolką szparagową i glonami

Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania na walentynki
Składniki:
- 10 szarych krewetek z głową i z pancerzem
- 0,5 zielonej papryki
- czerwona papryczka chilli
- 2 łodygi selera naciowego
- czerwona cebula dymka
- 50 ml oleju
- 2 garści żółtej fasolki szparagowej
- łyżeczka czarnego sezamu
- glony wakame
- sok z limonki
- szczypta soli
- łyżka sosu sojowego
- garść szczypioru
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Pokrój paprykę, cebulę, seler i paprykę chilli.
Na patelni rozgrzej olej i wsyp warzywa.
Dodaj fasolkę, wcześniej oczyszczone krewetki, sezam i glony wakame.
Całość polej sokiem z limonki i sosem sojowym. Dopraw solą i dodaj szczypior.
Wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj na dużym talerzu z pokrojonymi limonkami. Smacznego!
Na patelni rozgrzej olej i wsyp warzywa.
Dodaj fasolkę, wcześniej oczyszczone krewetki, sezam i glony wakame.
Całość polej sokiem z limonki i sosem sojowym. Dopraw solą i dodaj szczypior.
Wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj na dużym talerzu z pokrojonymi limonkami. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W