Placuszki rybne

Placuszki rybne
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Mitch i Matt idą na ryby
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować, następnie wodę z ziemniaków przelać na patelnię. Dodać ziarenka czarnego pieprzu, liście laurowe, łodygi natki pietruszki, białe wino i ocet. Rybę pokroić na średniej wielkości kawałki, które następnie należy włożyć do wywaru i gotować przez parę minut. Do ugotowanych ziemniaków dodać masło i następnie wszystko rozgnieść. Dorzucić natkę pietruszki i posiekane kapary. Następnie dodać kawałki ryby i wszystko delikatnie wymieszać. Z tak powstałej masy uformować placuszki, które należy obtoczyć w mące, potem w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Placuszki smażyć na patelni z dodatkiem rozgrzanej oliwy z oliwek. Podawać z dressingiem z oliwy i chilli oraz ćwiartką cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA