Polędwiczki jagnięce po marokańsku

Polędwiczki jagnięce po marokańsku
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Kim McCosker

Seria kulinarna:
4 składniki (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 2 jagnięce polędwiczki
  • ½ szklanki mieszanki marokańskich przypraw
  • olej z makadamii
  • 1 słodka papryka

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Natrzyj obficie polędwiczki jagnięce mieszanką przypraw marokańskich. Rozgrzej patelnię z niewielką ilością oleju i usmaż polędwiczki tak, jak lubisz. Dodaj pokrojoną na podłużne kawałki paprykę, zdejmij patelnię z ognia i odstaw, żeby mięso „odpoczęło”. Podawaj polędwiczki pokrojone na plastry, na liściach sałaty.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA