Smażone krewetki z sosem z jabłka i marakui

Smażone krewetki
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza

Składniki:

  • 12 surowych krewetek tygrysich
  • zielone, kwaśne jabłko
  • łodyga selera naciowego
  • 100 ml rumu
  • 2 marakuje
  • kilka gałązek bazylii tajskiej
  • kilka gałązek kolendry
  • kilka listków mięty

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na patelnię wlej oliwę i wrzuć krewetki. Pokrój selera naciowego i wsyp na patelnię.
Gdy krewetki się zarumienią, przewróć je na drugą stronę. Dodaj jabłko pokrojone w drobną kostkę. Dolej rum i odparuj alkohol.
Zdejmij krewetki z patelni. Do sosu dodaj marakuję, bazylię, kolendrę i miętę. Krewetki polej sosem. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA