Smażone krewetki z sosem z jabłka i marakui

Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
Składniki:
- 12 surowych krewetek tygrysich
- zielone, kwaśne jabłko
- łodyga selera naciowego
- 100 ml rumu
- 2 marakuje
- kilka gałązek bazylii tajskiej
- kilka gałązek kolendry
- kilka listków mięty
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Na patelnię wlej oliwę i wrzuć krewetki. Pokrój selera naciowego i wsyp na patelnię.
Gdy krewetki się zarumienią, przewróć je na drugą stronę. Dodaj jabłko pokrojone w drobną kostkę. Dolej rum i odparuj alkohol.
Zdejmij krewetki z patelni. Do sosu dodaj marakuję, bazylię, kolendrę i miętę. Krewetki polej sosem. Smacznego!
Gdy krewetki się zarumienią, przewróć je na drugą stronę. Dodaj jabłko pokrojone w drobną kostkę. Dolej rum i odparuj alkohol.
Zdejmij krewetki z patelni. Do sosu dodaj marakuję, bazylię, kolendrę i miętę. Krewetki polej sosem. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W