Puree z ziemniaków z grzybami leśnymi

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka
Składniki:
- 700 g ziemniaków
- 150 ml śmietany
- 25 g masła
- sól
- 1 cebula, posiekana i zrumieniona
- 100 g lejkowców, posiekanych i usmażonych
- szczypiorek, posiekany
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Obierz ziemniaki, pokrój w kostkę i ugotuj do miękkości. Rozgnieć. Dodaj masło, śmietanę i sól. Wymieszaj starannie. Na końcu dodaj cebulę i grzyby. Przybierz posiekanym szczypiorkiem.
Podawaj polędwicę z renifera z sosem z czerwonego wina ze słoną lukrecją i z puree z ziemniaków z grzybami leśnymi.
Podawaj polędwicę z renifera z sosem z czerwonego wina ze słoną lukrecją i z puree z ziemniaków z grzybami leśnymi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W