Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i fetą

Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i fetą
Oceń przepis:
85 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka rozbijamy pod folią, oprószamy solą, pieprzem i papryką. Szpinak rozmrażamy, odparowujemy. Wrzucamy do malaksera, dodajemy pomidory, czosnek, świeże zioła. Miksujemy chwilę. Fetę kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do farszu, mieszamy. Układamy na rozbitych filetach. Rolujemy roladki. Obtaczamy je w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Można je pospinać wykałaczkami. Smażymy na głębokim oleju.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA