Ryba z frytkami

Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 16)
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 4 ziemniaki odmiany kipfler
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżeczki soli morskiej
- mielony pieprz
- 2 filety z barramundi lub podobnej ryby
- mąka orkiszowa
- orkiszowa bułka tarta
- 2 jajka
- ½ filiżanki mleka sojowego
- sól morska
- 2 łyżki oliwy
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Ziemniaki umyć i pokroić w kostkę. Rozłożyć na blasze. Dodać czosnek. Skropić oliwą i osolić. Piec przez 20-30 minut w temperaturze 200°C. Jajka roztrzepać i przyprawić. Przygotować mąkę i mleko. Zanurzyć rybę w mące, jajku i bułce tartej. Zanim ziemniaki będą upieczone, przygotować rybę. Rozgrzać oliwę na patelni. Smażyć filety przez 2 minuty z każdej strony. Przyprawić. Odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać rybę z frytkami i sałatką z nasturcji. Można dodać dobrej jakości majonez.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W