Sałata z malinami, bursztynem i winegretem do wiejskiego chleba

Sałata z malinami, bursztynem i winegretem do wiejskiego chleba
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Andrzej Polan

Seria kulinarna:
Polska ze smakiem (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Składniki:

  • 1 pęczek liści młodej botwinki
  • 1 opakowanie liści młodego szpinaku
  • 200 g malin
  • 60 g cukru
  • 2 cebule dymki
  • 100 g sera Bursztyn
  • 100 g orzechów włoskich
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 3 łyżki oleju Kujawskiego z bazylią i cytryną
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Cukier skarmelizuj i polej karmelem orzechy, wstrząsając nimi. Wysyp wszystko na pergamin. Do słoika dodaj ocet, olej z bazylią i cytryną, zmiksowane maliny, miód, sól, pieprz. Słoik zakręć i wszystko energicznie wstrząśnij.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA