Sałatka z homara i bazylii
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.109)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
Składniki:
- mięso z 2 ugotowanych homarów
- 1 duży pęczek bazylii
- posiekanej
- 1/2 szklanki tartego parmezanu
- 1 szklanka orzeszków piniowych
- 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
- sok i skórka z 1 cytryny
- sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Mięso homara pokroić na duże kawałki. Wrzucić do średniej salaterki. Dodać bazylię, starty parmezan, orzeszki piniowe, oliwę z oliwek, skórkę i sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Sałatkę podawać wymyślnie udekorowaną w kieliszkach do martini.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Owoce morza
Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Si King
 Si King 
                         
                         
                         Jamie  Oliver
 Jamie  Oliver 
                         Sophie Dahl
 Sophie Dahl 
                         
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
                         Annabel  Langbein
 Annabel  Langbein 
                         
                         
                         
                        