Smażony halibut w kokosowej panierce

Oceń przepis:
Przygotował:
Anjum Anand
- Seria kulinarna:
- Łatwa kuchnia indyjska (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 2 steki z halibuta lub innej białej ryby o zwartym mięsie
- olej roślinny do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Utrzeć wszystkie składniki marynaty w moździerzu. Pokryć rybę marynatą i odstawić co najmniej na godzinę. Wymieszać mąkę z miąższem kokosa. Dokładnie obtoczyć kawałki ryby w panierce. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć rybę na małym ogniu, po 3-4 minuty z każdej strony. Skropić sokiem z cytryny i podawać natychmiast.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W