Soczewica po parysku

Soczewica po parysku
Oceń przepis:
101 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W dużym garnku zagotować wodę. Dodać czarną soczewicę i gotować przez 30-40 minut do momentu, aż będzie al dente. Wtedy dodać sól i gotować jeszcze chwilę.
W międzyczasie przygotować resztę. Pora oczyścić i posiekać, cykorię pokroić w cienkie paski. Na dnie patelni rozgrzać olej, dodać warzywa i dusić na minimalnym ogniu przez 10 minut. Po tym czasie dodać sporą szczyptę soli i dusić kolejne 5 minut.
W szklance wymieszać wszystkie składniki sosu. Ugotowaną soczewicę odcedzić, dodać do miękkich warzyw i mieszając dusić kolejne 5 minut. Na sam koniec oblać sosem i podawać z bagietką oraz dobrą musztardą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA